Waterzog

Stericycle DRS en Vitens samen op weg naar schoon en veilig water in de praktijk

In de drinkwater komen, net als overal, bacteriën voor. De meeste bacteriën zijn niet schadelijk voor de mens. Sommige zijn zelfs noodzakelijk voor een goede gezondheid. Echter, komen er teveel of zelfs schadelijke bacteriën voor in het drinkwater, dan kan dit voor problemen zorgen. Bij een microbiolische verontreiniging kan gevaar ontstaan voor de gezondheid van u, uw medewerkers en uw patienten.

Volgens de huidige wet- en regelgeving (ISSO-publicatie 55.2) Heeft de tandheelkundige praktijk een zorgplicht aangaande de waterkwaliteit. Door de werkgroep infectiepreventie (WIP) Mondzorg wordt aanbevolen om een spoelprotocol na te leven om een reductie van het totaal aanwezige micro-organismen, waaronder Legionella, te bereiken.

Om de waterkwaliteit te kunnen beoordelen is het noodzakelijk om het aantal KVE te bepalen. Immers, meten is weten. Het periodiek meten van de waterkwaliteit, door het nemen van een kiemgetal 22°C monster eventueel aangevuld door een legionella-monster, geeft een indicatie of het naleven van het spoelprotocol voldoende is.

De nieuwe WIP-richtlijnen geeft aan dat u twee keer per jaar uw water microbiologische dient te controleren op kiemgetal 22°C.

Om beeld te krijgen van de waterkwaliteit in uw praktijk kan DRS Waterzorg periodiek een kiemgetal 22°C bepaling en eventueel een Legionella bepaling uitvoeren.

Op zoek naar iets anders? Zie Enkele van de sectoren die we bedienen

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Bedankt! We hebben uw verzoek ontvangen en een vertegenwoordiger zal binnenkort contact met u opnemen om uw zakelijke behoeften te bespreken.

Indieningsfout - Ververs de pagina en probeer het opnieuw