De naaldencontainer van Stericycle nieuws bij KNMT

  • maandag 26 maart 2018

Ruim 35 procent van de prikaccidenten in de tandartspraktijk gebeuren met een verdovingsnaald. Dit blijkt uit een inventarisatie van het eerste halfjaar van 2017 van VaccinatieZorg, de organisator van KNMT-PrikPunt.

Op de tweede plaats – met ruim 12 procent - staan de curettes en scalers als veroorzakers van prikongelukken. De derde plaats is voor de boor met 8 procent.  Er zijn verschillende oorzaken voor medewerkers in tandartspraktijken voor het oplopen van een prik-, snij-, bijt-, krab- of spatincident, blijkt uit de inventarisatie. In bijna een kwart van de gevallen is recappen de  oorzaak van het incident. Ook gebrek aan concentratie bij het behandelen, reinigen en opruimen is een belangrijke oorzaak. Scherpe oppervlakten die opstaan of uitsteken, worden eveneens vaak als aanleiding voor prik- en snijongelukken gezien. Overigens schrijft het ARBO-besluit voor dat recappen verboden is voor werknemers in de tandartspraktijk. Ook moeten werkgevers volgens het ARBO-besluit veilige naaldsystemen gebruiken als prikaccidenten substantieel voorkomen in de praktijk.

Stericycle overweegt speciaal voor u de afgebeelde naaldencontainers standaard in het assortiment op te nemen om het voor u zo veilig mogelijk te maken. Heeft u vragen dan kunt u ons contacten. Wilt u het filmpje nog eens bekijken dan kunt u onderstaande link gebruiken.

https://www.knmt.nl/nieuws/verdovingsnaald-hoofdoorzaak-prikongelukken

Terug

Interesse in ons aanbod?

Neem nu contact met ons op